V Prešove odštartovali Reformačné dni 2005

21.10.2005 Prešov

Prešov 21. októbra (TASR) - Večernými službami Božími odštartovali vo štvrtok v Chráme Sv. Trojice v Prešove evanjelici už tradičné Reformačné dni, ktoré pot...
Prešov 21. októbra (TASR) - Večernými službami Božími odštartovali vo štvrtok v Chráme Sv. Trojice v Prešove evanjelici už tradičné Reformačné dni, ktoré potrvajú do konca októbra.

Séria podujatí je venovaná Pamiatke Reformácie. \"S týmito dňami je úzko spätá spomienka na katolíckeho kňaza Martina Luthera, ktorý odhaľoval duchovný problém svojej doby a vyzýval k verejnej dišpute a k pochopeniu toho, čo je pokánie a čo znamená pre kresťana život viery a vzťah ku Kristu, \" uviedol dnes pre TASR prešovský farár Ján Bakalár. V priebehu jedenástich dní pripravila Evanjelická cirkev augsburského vyznania množstvo podujatí. Pôjde o stretnutia mladých ľudí, diskusné a evanjelizačné stretnutia veriacich, prednášky o školstve, odhalenie pamätnej tabule literárnemu historikovi a pedagógovi Ervínovi Lazárovi, či premietanie filmu o Martinovi Lutherovi.
Reformačné dni vyvrcholia v pondelok 31. októbra službami Božími.
 

Vyberte región

mark